De reis wordt voortgezet...

Na meer dan twee weken op twee plekken geweest te zijn wou ik weer even wat meer zien en heb ik mn reis voort gezet naar Mae Hong Son. Een dorpje groter dan Pai maar het lijkt wel een spookstad..aan het meer staat een prachtige tempel waar een monnik al drie dagen en drie nachten aan het bidden/zingen is voor budda in de hoop dat buddah z'n ogen opent met volle maan. Ik heb samen met Anne en Carina, die ik in de bus heb ontmoet, mee gedaan met een groep locals die 'qi gong' deden, het leek veel op 'Tai Chi'.
We hebben bij een straattentje gegeten en zijn de volgende dag met vers fruit van de markt naar de 'temple on the hill' geweest. Hier vandaan zouden we de grens met Burma kunnen zien, helaas was er geen duidelijke rode lijn in het landschap en wisten we dus niet waar Burma precies was:p

'S avonds zijn we met de meeste verschrikkelijke nachtbus ever naar Chiang Mai gereden. Niemand van ons heeft kunnen slapen, er waren extreem veel geluiden, het licht ging constant aan en uit, we zaten met zn drieen naast elkaar op creapy stoelen en de chauffeur reed als een gek!! Het is een wonder dat we nog leven naar mijn idee:-|
Vanaf Chiang Mai hebben we meteen een bus naar Sukhothai genomen. We sliepen in 'New Sukathai' en zijn de volgende dag naar het 'historical park geweest' het staat daar VOL met tempel ruines, we hebben fietsen gehuurd en zijn door het park gaan fietsen.
Ik ben 's avonds alleen met de nachtbus, een betere deze keer, door gegaan naar Khon Kaen. Een stad vol met marktjes, ik heb me goed kunnen inhouden, op de knopen na^^
Ik heb aan een meer gelunched, niemand in die stad spreekt engels, dus ik heb met handen, voeten en tekeningen geprobeerd duidelijk te maken wat ik wou, en het is gelukt!!

Na Khon Kaen ging ik met de trein opweg naar Nong Khai, een dorp aan de grens van Laos. Het was nog moeilijk om een treinkaartje te regelen. Volgens de man in het loket was de eerst volgende trein om 16.00uur, maar ik wist toch zeker dat er een om 9.40 ging. Al helemaal toen hij me het treinschema liet zien, ik snap die mensen niet hoor, er staat op het schema dat er een trein om 9.40 gaat, en als ik tien keer vraag of er nog een trein gaat voor 16.00uur zeggen ze 'no no no'. Uiteindelijk is het toch gelukt om een kaartje te kopen voor die trein van 9.40, pfoeee..

Halverwege was onze trein kapot, we moesten van trein wisselen en het laatste stuk met de bus. Ongeveer drie uur vertraging en dat is hier normaal, dus niet meer zeuren over de NS!:p Hoewel een kaartje hier wel minder dan een euro is....
In Nong Khai zat ik in een super chill guesthouse aan de Mekong rivier!
We zijn met een groepje van het Mut Mee Guesthouse naar het rocketfestival geweest, enorme raketten, denk wel vier mensen hoog, wauw!!....De laatste kwam echter iets te vroeg van de standaard en als ‘t nog wat langer had geduurd had voordat het echt werd afgevuurd was ii zo door het publiek geschoten, toen zijn we maar snel weggegaan....
Ik ben nog een laatste avond in Nong Khai geweest voordat ik de grens over ging naar Laos om daar Viv en Pieter weer te ontmoeten. Met hen ga ik nog een weekje door Zuid-Laos reizen, Four Thousand Islands en nog een aantal andere plekken en dan naar Indonesië!!!

Ik zit nu trouwens als op de Four Thousand Islands, maar verhalen komen later ;)

Marjolein

Leuke verhalen Olga, het lijkt erop dat je het super naar je zin hebt :-)) Nog maar even lekker genieten en dan op naar Bali.. stoer hoor zo in je eentje!
veel liefs en nog veel plezier:-)) xz

Eva

Supertof!

Inge

Wat een spannende verhalen! Lijkt me wel goed voor je zelfvertrouwen als je iets uiteindelijk toch voor elkaar krijgt! Met ons zelfvertrouwen is het iets minder ( net met 2-1 verloren van Duitsland) . Nog veel plezier en groetjes van allemaal, liefs, tante Inge

Jacqueline

Je bent nu echt aan het reizen....mooi om te volgen....